top of page

TUNELGROUP BLOG

Soğutma Sistemlerine Dair Herşey

Tunelgroup Logo

Soğuk Oda Paneli Ağırlık Hesaplama

Soğuk Oda Paneli Ağırlık

Soğuk Oda Paneli Ağırlık Hesaplaması


Ağırlık tek başına temel bir değişken değildir ancak günümüzde soğuk depo panel malzemelerinin temel bileşenlerinin boyalı galvaniz saclar ve poliüretan dolgusu olduğunu varsayarsak; ne satın aldığınızı ve satın aldığınız malların maliyetini anlayın; Aldığınız tekliflerin içeriğindeki ürünlerin kalitesini anlamanıza yardımcı olur.



Aldığınız Ürünlerin Kalitesini Biliyor Musunuz?


Soğuk Oda Panellerinde ağırlığı belirleyen faktörler arasında kullanılan boyalı galvaniz sacın ağırlığı, poliüretan köpük yoğunluğu bulunmaktadır. Tüm bu değişkenleri aşağıdaki matematiksel formüllerle hazırlanmış “Tunelgroup – Panel Ağırlık Hesaplama” tablosu ile kendiniz hesaplayabilirsiniz. Matematiğe güvenin! Peki ya aldığınız teklifler? Burada dürüst ve bilgili bir satıcıyla muhatap olduğunuzdan emin olmak alıcıya kalmıştır. Günümüzde pek çok aracı kurum kendini fabrika olarak tanıtıyor ve düşük fiyata kaliteli ürün sattığını iddia ediyor. Verilen değerler belki de en kaliteli malzemelerin ağırlığını temsil etmektedir. Ancak ölçekler ve matematik hata yapmaz.


Boyalı Galvanizli Sacların Ağırlığının Hesaplanması


Günümüzde üreticilerin sunduğu tüm ruloların etiketleri “yatay düzlemde bitmiş sac kalınlığına” göre ölçülmektedir. Bu nedenle piyasadaki sac kalınlıklarının belirtilen sac kalınlıklarının eksi %5-10'u kadar tolerans marjına sahip olduğunu unutmayın. Ancak bu ham sac kalınlıkları üzerine yapılan çinko gr/m2 kaplamaların ve boya gr/m2 kaplamaların gramaj ve kalınlıkları ile sac etiket değerine ulaşabilmektedir. Örneğin 0,50mm etiket değerine sahip bir sacın tek metal kalınlığı 0,45’ten başlayabilir. Bu durum sacın incelmesi ile metalin kalınlaşması şeklinde olabileceği gibi sacın kalınlaşması ile metalin de incelmesi ile veya tamamen imalatçıların hassas ve farklı ayarlamaları ile ortaya çıkabilmektedir.


Poliüretan Dolguların Ağırlığının Hesaplanması


Soğuk Oda Panellerdeki en önemli malzeme poliüretan dolgulardır. Çünkü levhaların esas unsuru, ürünlerin dik veya dikey olarak uzun süre ve sağlam bir şekilde durmasını sağlamakken, Poliüretanın varlığı yalıtılmış bir alan anlamına gelir. Sac kalınlığındaki değişime göre Poliüretan dolgudaki kg/m3 değişimi başlangıçta maliyetlerin düşürülmesi açısından başka bir seçenek gibi görünse de soğuk hava deposunun asıl işlevi olan yalıtımın azaltılması anlamına gelmektedir. Üreticilerin Poliüretan dolumda standartlar için beyan ettiği değer 40 (±2kg/m3) olarak belirtilmektedir. Ancak enjeksiyon makinesinde bu verinin 40, 38 veya 42 üzerinden girilip girilmediği şüphelidir. Belki de bu değerlerden daha azının olup olmadığını bilmenin açık bir açıklaması veya yolu yoktur. Matematik ve teraziler hariç!


Ne yaptıklarını, ne sunduklarını bilmeyen ya da kendilerini fabrika olarak tanıtan sahte üreticilerden ve satıcılardan kendinizi soyutlayın. Tıpkı soğuk hava deposunun ısıyı içeriden izole ettiği gibi!


Sandviç Panel Ağırlık Hesaplayıcı


Soğuk Oda Panel Ağırlık Tablosu


Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
Tunelgroup Logo

Bilgi, Tecrübe ve Etkin Mühendislikle Mega Yapı Tasarım ve İmalat Verimliliğimiz Üst Seviyelerde

TUNELGROUP SOĞUTMA

bottom of page