top of page

TUNELGROUP BLOG

Soğutma Sistemlerine Dair Herşey

Tunelgroup Logo

Soğuk Oda Soğutma Kapasitesi Hesaplama

Soğutma cihazı

Soğuk Hava Deposu Soğutma Kapasitesi Hesaplama


Temel matematik kullanarak soğuk odanız için gereken soğutma kapasitesini hesaplayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey eurovent standartları




Soğuk Hava Deposu Soğutma Kapasitesi Hesaplama


Soğutma kapasitesi hesaplanırken birçok parametreye göre hesaplama yapılır. Bunu yapmanın bir çok farklı yolu vardır. Tunelgroup Soğutma Sistemleri olarak çeşitli yazılımlar kullanarak bu hesaplamaları en ince ayrıntısına kadar sizin için biz yapıyoruz. Soğutma kapasitesi hesabı yapılırken; Odada ki ürün miktarı, ürünün giriş sıcaklığı, ürünün ihtiyaç duyduğu muhafaza sıcaklığı, günlük odada çalışan kişi sayısı, çalışma süresi, oda içerinde bulunan aydınlatma sistemleri, ısı yayan diğer makineler, duvar, tavan ve zeminden oluşan ısı kayıpları ve hatta odada soğutmayı üstlenen evaporatorlerin fanlarından meydana sıcaklıklar daha hesaplamalar dikkate alınması gereken faktörlerdir.


Ancak eurovent standartları ile birçok parametrenin ortalamasını kullanarak sadece oda hacmi ve istenilen sıcaklık değerleri ile yaklaşık bir kapasite hesabı çıkartmak mümkün. İhtiyacınız olan şey odanızın kaç m³ olduğu, ürünleriniz kaç derece de muhafaza edilmesi gerektiği ve ortalama dış ortam sıcaklığı. Bu bilgileri aşağıda vermiş olduğumuz eurovent standartları tablosunda uygun şekilde seçerek hangi derecelerde kaç m³ odanın ne kadar soğutma kapasitene ihtiyacı olduğunu belirlemek oldukça kolay.


Yinede belirtmek isteriz ki Tunelgroup Soğutma Sistemleri olarak en hassas şekilde soğutma ihtiyaçlarınızı belirlemenize yardımcı olmak için istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiz.


İşte kolay hesaplama yapabilmeniz için eurovent standartları


eurovent standartları


Comments


Commenting has been turned off.
Tunelgroup Logo

Bilgi, Tecrübe ve Etkin Mühendislikle Mega Yapı Tasarım ve İmalat Verimliliğimiz Üst Seviyelerde

TUNELGROUP SOĞUTMA

bottom of page